A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Височанської селищної ради
Харківського району Харківської області

Новини

Асистент вчителя: обов’язки, навантаження, оплата праці та відмінність від асистента дитини

Щороку в закладах освіти зростає кількість інклюзивних класів. У деяких закладах освіти такі класи створюються вперше. Для того, щоб діти, котрі мають особливі освітні потреби, досягли тих результатів навчання, які передбачені у відповідному Державному стандарті загальної середньої освіти, та могли навчатися в інклюзивному класі разом з іншими дітьми, до штату закладу освіти вводиться посада асистента вчителя. Це визначено частиною 4 статті 33  Закону України “Про освіту”. Посада “асистент вчителя” вже не нова, але, якщо порівнювати з іншими посадами, вона існує не так давно. 

08:50 19.01.2024

ОПРИЛЮДНЕНО РАМКУ ФІНАНСОВИХ КОМПЕТЕНТНОСТЕЙ ДІТЕЙ ТА МОЛОДІ УКРАЇНИ

Міжвідомча робоча група в складі фахівців Національного банку України, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, Міністерства освіти і науки України та Національної комісії з цінних паперів і фондового ринку підготувала Рамку фінансових компетентностей дітей та молоді України (далі — Рамка). 

17:07 18.01.2024

Яким буде НМТ 2024: предмети, етапи, розклад вебінарів для підготовки

Через повномасштабну війну ми вже втретє проводимо НМТ замість звичного раніше ЗНО. Цьогоріч новацією є введення ще одного обов’язкового предмета та розширення списку додаткових. Розповідаємо, як проходитиме національний мультимедійний тест 2024 та як до нього підготуватися.

08:46 18.01.2024

МОН оприлюднило для ознайомлення організаційно-методичні вказівки ДСНС з підготовки населення до дій у надзвичайних ситуаціях на 2024–2025 роки

Міністерство освіти і науки оприлюднило для ознайомлення організаційно-методичні вказівки з підготовки населення до дій у надзвичайних ситуаціях на 2024–2025 роки. Відповідний документ ухвалила Державна служба з надзвичайних ситуацій 3 січня 2024 року.

16:26 17.01.2024

Використання персональних даних учнів в системі АІКОМ чи в електронних журналах не потребує згоди на обробку персональних даних

На ім’я директора прийшла заява батьків, щодо заборони внесення персональних даних до електронної системи «АІКОМ» та модулю «Електронний журнал». Даною заявою батьки забороняють вносити персональні дані дитини у дану систему, а у разі внесення, їх просять негайно видалити. Аргументують тим, що це пряме порушення їх конституційних прав та неправомірна обробка, поширення персональних даних. Як діяти в такому випадку директору? Яким чином можливо виключити дитину зі списку, якщо вона вже там є? Чи дійсно буде порушенням, якщо включити дітей у такі списки, без окремої згоди батьків?

09:30 15.01.2024

Навіщо школам стратегічне планування: розбираємо ефективні інструменти стратегування на пальцях

Попри складні часи для всіх українців, зумовлені воєнними подіями, освітянське та експертне коло зараз багато розмірковують над тим, яким має бути подальший розвиток середньої освіти в Україні та про потребу в оновленні закладів освіти й підходів до навчання.

16:45 09.01.2024

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень