A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Височанської селищної ради
Харківського району Харківської області

Новини

ОПРИЛЮДНЕНО РАМКУ ФІНАНСОВИХ КОМПЕТЕНТНОСТЕЙ ДІТЕЙ ТА МОЛОДІ УКРАЇНИ

Міжвідомча робоча група в складі фахівців Національного банку України, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, Міністерства освіти і науки України та Національної комісії з цінних паперів і фондового ринку підготувала Рамку фінансових компетентностей дітей та молоді України (далі — Рамка). 

17:07 18.01.2024

Яким буде НМТ 2024: предмети, етапи, розклад вебінарів для підготовки

Через повномасштабну війну ми вже втретє проводимо НМТ замість звичного раніше ЗНО. Цьогоріч новацією є введення ще одного обов’язкового предмета та розширення списку додаткових. Розповідаємо, як проходитиме національний мультимедійний тест 2024 та як до нього підготуватися.

08:46 18.01.2024

МОН оприлюднило для ознайомлення організаційно-методичні вказівки ДСНС з підготовки населення до дій у надзвичайних ситуаціях на 2024–2025 роки

Міністерство освіти і науки оприлюднило для ознайомлення організаційно-методичні вказівки з підготовки населення до дій у надзвичайних ситуаціях на 2024–2025 роки. Відповідний документ ухвалила Державна служба з надзвичайних ситуацій 3 січня 2024 року.

16:26 17.01.2024

Використання персональних даних учнів в системі АІКОМ чи в електронних журналах не потребує згоди на обробку персональних даних

На ім’я директора прийшла заява батьків, щодо заборони внесення персональних даних до електронної системи «АІКОМ» та модулю «Електронний журнал». Даною заявою батьки забороняють вносити персональні дані дитини у дану систему, а у разі внесення, їх просять негайно видалити. Аргументують тим, що це пряме порушення їх конституційних прав та неправомірна обробка, поширення персональних даних. Як діяти в такому випадку директору? Яким чином можливо виключити дитину зі списку, якщо вона вже там є? Чи дійсно буде порушенням, якщо включити дітей у такі списки, без окремої згоди батьків?

09:30 15.01.2024

Навіщо школам стратегічне планування: розбираємо ефективні інструменти стратегування на пальцях

Попри складні часи для всіх українців, зумовлені воєнними подіями, освітянське та експертне коло зараз багато розмірковують над тим, яким має бути подальший розвиток середньої освіти в Україні та про потребу в оновленні закладів освіти й підходів до навчання.

16:45 09.01.2024

Документальне кіно для вивчення шкільних предметів: досвід інтеграції від тернопільської вчительки

Навчити учнів розуміння прав людини, виховати їх активними громадянами, пояснити, як захищати свої права й поважати права інших людей – важливі складники освітнього процесу. У тернопільській школі №28 упродовж 5 років ці завдання допомагає розвʼязувати кіноклуб документального кіно про права людини, що входить до Мережі DOCU/CLUB. Завдяки ньому школярі знайомляться з кращими документальними фільмами світу, а після показів обговорюють проблеми, підняті у стрічках. Ба більше, вчителі відзначають, що фільми можна використовувати і як наочний матеріал при вивченні програмних тем.

16:15 09.01.2024

Терапія хвилинками безтурботності: 31 зимова ідея від психологині Світлани Ройз

“Донька мене питає: – Мам, а можна бурульку скуштувати? – Та звичайно, спробуй. – А снігового янгола зробити? – Так! – Що, прям дозволиш в снігу валятися? – А чого ні? – А давай сорбет зробимо? – Давай, у нас малиновий джем є в морозилці.– А ти точно моя мама?” – ділиться зі своїми читачами та читачками в Facebook дитяча й сімейна психологиня Світлана Ройз.

16:09 09.01.2024

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень