A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Височанської селищної ради
Харківського району Харківської області

Новини

З Днем Незалежності України!

Прийміть щирі вітання від з Днем Незалежності України – найбільшим національним святом. Бажаємо вам щастя, добра і злагоди, порозуміння і згуртованості, через які пролягає шлях до нового життя, до кращого прийдешнього.

09:20 23.08.2021

З Днем Державного Прапора України

Щиро вітаємо з Днем Державного Прапора України, символу її суверенітету та єдності нації. Це символ усіх головних етапів і звершень, що сталися протягом 30 років незалежності. У всі часи державний прапор — священний символ. За нього віддавали життя і проливали кров, повага до прапора — це повага до свого народу, його коріння і традицій.

08:21 23.08.2021

КРАЩІ УЧНІ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ ВИСОЧАНСЬКОЇ ГРОМАДИ ПРОДОВЖУЮТЬ СВІЙ ВІДПОЧИНОК НА БЕРЕЗІ АЗОВСЬКОГО МОРЯ

Один із самих улюблених відпочинків дітей влітку - відпочинок на березі моря. 10 обдарованих учнів закладів освіти Височанської територіальної громади  продовжують свій відпочинок на березі Азовського моря.

14:46 16.08.2021

ТРИВАЄ НАДХОДЖЕННЯ ПІДРУЧНИКІВ ДЛЯ УЧНІВ 4 ТА 8 КЛАСІВ ЗАКЛАДІВ ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ

Відповідно до замовлення закладів загальної середньої освіти громади, 11 серпня 2021 року до Відділу освіти надійшли підручники для учнів 4 та 8 класів, загальною кількістю 1288 примірників. З них для учнів 4 класу – 940 прим., та учнів 8 класу – 348 прим.:

08:42 12.08.2021

ЯК ЯКІСНО ОРГАНІЗУВАТИ ДІЯЛЬНІСТЬ ЗАКЛАДІВ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ – РОЗ’ЯСНЕННЯ МОН

Базовий компонент дошкільної освіти, безпечний освітній процес, безбар’єрний простір, харчування для дошкільнят, підвищення кваліфікації педагогів. Про ці та інші питання діяльності дитсадків йдеться в листі Міністерства освіти і науки України керівникам департаментів освіти обласних та Київської міської державних адміністрацій. Пріоритетами для всіх закладів дошкільної освіти (ЗДО) є створення та забезпечення здорового, безпечного, комфортного середовища для всіх учасників освітнього процесу, підвищення якості освітньої діяльності закладу. Для цього насамперед необхідно вивчити та оцінити якість освітньої діяльності, виокремити переваги й недоліки в роботі ЗДО та визначити ймовірні шляхи підвищення якості освітнього процесу. На допомогу керівникам закладів Державною службою якості освіти України підготовлено методичні рекомендації з питань формування внутрішньої системи забезпечення якості освіти в закладах дошкільної освіти.

08:41 12.08.2021

ТАБІРНУ ЗМІНУ У ДЗОВ «ЮВІЛЕЙНИЙ» ВІДКРИТО

В умовах абсолютного позитиву та чудового настрою 08 червня відбулося відкриття табірної зміни для 20 дітей Височанської селищної ради, що діє на базі дитячого оздоровчого табору «Ювілейний», на узбережжі Азовського моря. Попереду 21 день гарного відпочинку, теплого моря та яскравого сонця. І разом із цим на дітей чекають веселі конкурси, святкові заходи, цікаві ігри, спортивні змагання. Гарного Вам відпочинку, дітлахи!

16:29 09.08.2021

ОГЛЯД ГОТОВНОСТІ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ ВИСОЧАНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ ДО РОБОТИ В 2021/2022 НАВЧАЛЬНОМУ РОЦІ

До початку нового 2021/2022 навчального року залишилося менше місяця. Працівники закладів освіти Височанської селищної ради ретельно готуються до зустрічі із своїми учнями та вихованцями.

16:33 06.08.2021

ПРЕЗИДЕНТ ПІДПИСАВ ЗАКОН ЩОДО ВДОСКОНАЛЕННЯ МЕХАНІЗМІВ ФОРМУВАННЯ МЕРЕЖІ ЛІЦЕЇВ ДЛЯ ЗАПРОВАДЖЕННЯ ЯКІСНОЇ ПРОФІЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення механізмів формування мережі ліцеїв для запровадження якісної профільної середньої освіти. Сьогодні, 6 серпня 2021 року, закон повернуто до Верховної Ради з підписом Президента.

16:31 06.08.2021

ЯКІСНЕ ІНКЛЮЗИВНЕ НАВЧАННЯ: ІНСТРУКЦІЯ ДЛЯ ДИРЕКТОРА ШКОЛИ

Сьогодні в Україні інклюзивне навчання організовано у майже 43% шкіл, працює понад 18 тисяч інклюзивних класів. За останні десять років інклюзія суттєво проникла в українські школи. Для порівняння, п’ять років тому в інклюзивних класах навчалось вдесятеро менше, ніж зараз. Разом із тим, дослідження якості інклюзивного навчання, проведене Державною службою якості освіти, виявило низку викликів на рівні організації інклюзивного навчання, кваліфікації вчителів, методичного забезпечення освітнього процесу, розвитку інфраструктури та забезпечення фінансування, взаємодії з інклюзивно-ресурсними центрами (ІРЦ).

08:44 05.08.2021

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень