A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Височанської селищної ради
Харківського району Харківської області

Новини

27 січня – Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту

27 січня увесь світ відзначає Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту, покликаний зберегти пам'ять про умисно винищених євреїв і представників інших меншин під час Другої світової війни. У цей день українці також згадують загиблих в урочищі Бабин Яр, яке було місцем масових розстрілів.

14:25 27.01.2023

День Соборності України

22 січня 1918 року Центральна Рада своїм четвертим універсалом проголосила Українську Народну Республіку самостійною, незалежною, вільною державою українського народу. А рік потому, 22 січня 1919-го, у Києві на Софійській площі було проголошено Акт Злуки, яким під прапор єдиної держави об'єднувалися в одну соборну й демократичну державу два державних утворення - Українська Народна Республіка і Західноукраїнська Народна Республіка. Акт Злуки більше носив декларативний характер, оскільки об'єднання українських територій у повному розумінні цього слова не відбулося. Але все ж таки об'єднання УНР і ЗУНР мало велике політичне та історичне значення для утворення Української держави. У 1990 році напередодні річниці возз'єднання, 21 січня, між Києвом і Львовом десятки тисяч людей, тримаючись за руки, вишикувалися в "живий ланцюг". Деякі при цьому тримали в руках транспаранти, що пояснюють суть акції. У міру наближення до західних областей над "живим ланцюгом" все частіше розвівалися не визнані колишньою владою жовто-блакитні прапори. За офіційними даними Міністерства внутрішніх справ УРСР, в акції взяли участь майже 450 тис. осіб, за даними організаторів - близько мільйона. На мітингах, що проходили в містах, з'єднаних "живим ланцюгом", звучали заклики до незалежності. Акція стала демонстрацією єдності українського народу. У 1999 році указом президента Леоніда Кучми 22 січня було офіційно встановлено Днем Соборності України. 30 грудня 2011-го президент Віктор Янукович заснував День Соборності та Свободи України, скасувавши указ Кучми про День Соборності та указ президента Віктора Ющенка від 2005 року, яким після помаранчевої революції 2004-го був заснований День Свободи. 13 листопада 2014 року президент Петро Порошенко скасував указ Януковича, розділивши День Соборності та Свободи на два свята: День Соборності (22 січня) і День Достоїнства і Свободи (відзначається 21 листопада).

07:42 22.01.2023

ВІТАЄМО!!!

Міністерством внутрішніх справ України був проведений конкурс дитячого малюнка на тему, «Я в безпеці з МВС», який проходив з 1 по 19 грудня 2022 року. В конкурсі взяли участь усі заклади освіти Височанської селищної ради.

13:20 12.01.2023

З НОВИМ РОКОМ!

Вітаємо з Новим роком! Нехай в цьому році на вас чекає тільки радість, здоров'я й удача. Нехай він буде роком здійснення бажань і втілення в життя всіх планів. Нехай цей рік кожному подарує якомога більше щасливих днів і щасливих зустрічей. Нехай 2023 рік принесе перемогу та мир Україні!

00:00 01.01.2023

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень