A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Височанської селищної ради
Харківського району Харківської області

Новини

День Соборності України

22 січня 1918 року Центральна Рада своїм четвертим універсалом проголосила Українську Народну Республіку самостійною, незалежною, вільною державою українського народу. А рік потому, 22 січня 1919-го, у Києві на Софійській площі було проголошено Акт Злуки, яким під прапор єдиної держави об'єднувалися в одну соборну й демократичну державу два державних утворення - Українська Народна Республіка і Західноукраїнська Народна Республіка. Акт Злуки більше носив декларативний характер, оскільки об'єднання українських територій у повному розумінні цього слова не відбулося. Але все ж таки об'єднання УНР і ЗУНР мало велике політичне та історичне значення для утворення Української держави. У 1990 році напередодні річниці возз'єднання, 21 січня, між Києвом і Львовом десятки тисяч людей, тримаючись за руки, вишикувалися в "живий ланцюг". Деякі при цьому тримали в руках транспаранти, що пояснюють суть акції. У міру наближення до західних областей над "живим ланцюгом" все частіше розвівалися не визнані колишньою владою жовто-блакитні прапори. За офіційними даними Міністерства внутрішніх справ УРСР, в акції взяли участь майже 450 тис. осіб, за даними організаторів - близько мільйона. На мітингах, що проходили в містах, з'єднаних "живим ланцюгом", звучали заклики до незалежності. Акція стала демонстрацією єдності українського народу. У 1999 році указом президента Леоніда Кучми 22 січня було офіційно встановлено Днем Соборності України. 30 грудня 2011-го президент Віктор Янукович заснував День Соборності та Свободи України, скасувавши указ Кучми про День Соборності та указ президента Віктора Ющенка від 2005 року, яким після помаранчевої революції 2004-го був заснований День Свободи. 13 листопада 2014 року президент Петро Порошенко скасував указ Януковича, розділивши День Соборності та Свободи на два свята: День Соборності (22 січня) і День Достоїнства і Свободи (відзначається 21 листопада).

07:42 22.01.2023

ВІТАЄМО!!!

Міністерством внутрішніх справ України був проведений конкурс дитячого малюнка на тему, «Я в безпеці з МВС», який проходив з 1 по 19 грудня 2022 року. В конкурсі взяли участь усі заклади освіти Височанської селищної ради.

13:20 12.01.2023

З НОВИМ РОКОМ!

Вітаємо з Новим роком! Нехай в цьому році на вас чекає тільки радість, здоров'я й удача. Нехай він буде роком здійснення бажань і втілення в життя всіх планів. Нехай цей рік кожному подарує якомога більше щасливих днів і щасливих зустрічей. Нехай 2023 рік принесе перемогу та мир Україні!

00:00 01.01.2023

7 грудня Україна відзначає День органів місцевого самоврядування

День місцевого самоврядування - це свято тих, хто працює в органах місцевої влади, депутатів і усіх громадян, які вболівають за проблеми своєї громади, дбають про розквіт і зростання Держави. Бажаємо всім, хто працює на благо людей, миру, міцного здоров'я, добробуту й злагоди у ваших родинах, нових успіхів у справі служіння своїй громаді, рідному краю і нашій Україні! 

08:41 07.12.2022

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень