A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Височанської селищної ради
Харківського району Харківської області

Про особливості розподілу обов'язків між керівником закладу загальної середньої освіти та його заступниками

Дата: 11.06.2024 09:20
Кількість переглядів: 83

Фото без опису

Лист МОН від 03.06.2024 р. №1.1/9807-24 "Про особливості розподілу обов'язків між керівником закладу загальної середньої освіти та його заступниками"

У листі від 03.06.2024 р. №1.1/9807-24 МОН надав рекомендації щодо більш чіткого визначення кола обов’язків заступника директора закладу загальної середньої освіти з навчально-виховної роботи.

Призначення на посаду заступника директора закладу загальної середньої освіти та визначення кола його посадових обов’язків здійснюється керівником закладу освіти з дотриманням вимог законодавства та відповідно до Статуту закладу освіти.

Водночас, при розроблені та затвердженні Посадової інструкції заступника директора закладу загальної середньої освіти з навчальної, навчально-виховної роботи, варто враховувати перелік повноважень керівника та обсяг його відповідальності, визначені законами України та керуватися положеннями Статуту.

У листі зазначено, що певні обов`язки визначені статтею 38 Закону України «Про повну загальну середню освіту» передбачають безпосереднє (особисте) їх виконання директором. Ці обов’язки не можуть бути делеговані іншим працівникам.

Для ведення «Табелю обліку використання робочого часу» (типова форма № П-5) керівником закладу освіти може бути визначений будь-який працівник закладу. Проте, оскільки типова форма № П-5 використовується, зокрема, і для нарахування заробітної плати, обліку відпрацьованого педагогічними працівниками часу, рекомендуємо відповідальним за його ведення визначати заступника керівника (за умови наявності такої посади в закладі освіти).


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень