A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Височанської селищної ради
Харківського району Харківської області

Разом до ПЕРЕМОГИ!

Дата: 01.03.2023 12:34
Кількість переглядів: 19

Після початку повномасштабної війни росії проти України тримати освітній фронт стало вкрай важливим. Виховна робота завжди була невід’ємною складовою освітнього процесу, а зараз, в умовах військової агресії рф проти України, її важливість складно переоцінити. Саме тому надзвичайно важливо не тільки проводити з учнями бесіди, години спілкування, розповідати дітям про українську культуру, створювати навчальні проєкти, присвячені борцям за незалежність та свободу нашої країни, але й займатися з учнями волонтерською діяльністю.

        Вчителі та учні вирішили, що не можуть сидіти вдома, склавши руки, що треба щось робити, треба згуртовуватися, допомагати військовим у боротьбі з агресором і долучились до волонтерської діяльності. Так і виник у КЗ «ЗЕЛЕНОГАЙСЬКИЙ ЛІЦЕЙ» волонтерський рух.

        Була організована робота щодо регулярної  передачі у військовий шпиталь для наших захисників смаколиків і необхідних речей. Учні 1-4 класів передають цукерки, варення, печиво, фрукти та овочі, рушники, мінеральну воду з поїлками для важко поранених, теплі шкарпетки, спортивні костюми, капці, листи підтримки та подяки, малюнки. Хочеться відзначити наших наймолодших діток, учнів 1 класу та їх класовода Тетяну Григорівну Кролевець, які передали до шпиталю 7 кг шоколадних цукерок, мед, постільну білизну.

        Не залишаємо ми без уваги і тих воїнів, які боронять нас від ворога на полі бою і захищають наше життя. Щоб хоч якось віддячити і допомогти українським захисникам, збираємо сухпайки (супи та борщі), воду, горіхи, калину з цукром, лимони, каву, чай, засоби гігієни, тканину для плетіння маскувальних сіток, ліки, банки для виготовлення окопних свічок, каремати, теплі ковдри, матеріали для утеплення бліндажів.  Здійснювалась адресна допомога на придбання Starlink, перераховувались кошти для придбання бафів та балаклав. Звичайно, солодощі, теплі листи, яскраві малюнки та браслети з синьо-жовтих стрічок також були невід’ємною частиною гостинців для наших героїв.

        Так сталося, що страшна війна розкидала українців по всьому світу… Але навіть там, знаходячись за межами нашої рідної України, вони, як можуть, борються за її незалежність. Українці разом з польською спільнотою м.Шмігель організували благодійний концерт  та фестиваль малюнків щодо збору коштів для ЗСУ в рамках дня Солідарності України.  Наш практичний психолог Дар'я Лисак стала одним з організаторів цього заходу. Дітки з України виготовляли поробки своїми руками та малювали, а діти з польських міст приєдналися до них! Вся допомога пішла для наших ЗСУ.

        Всі ми  робимо загальну справу. Тому хочеться висловити величезну вдячність нашим вчителям М.О.Жидик, О.В.Скриннику, В.Ю.Дяченку, О.А.Сові, Г.М.Куц, О.Л. Румянцевій, К.І.Верцун, Т.Г.Кролевець, батькам та учням за те, що мають таку активну громадянську позицію. Це лише маленька дяка ГЕРОЯМ за захист нашої рідної землі. Слава ГЕРОЯМ!!!  Все буде Україна!!!



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень