A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Височанської селищної ради
Харківського району Харківської області

РЕФОРМА ШКІЛЬНОГО ХАРЧУВАННЯ: ТРЕТІЙ РЕГІОНАЛЬНИЙ ФОРУМ З

Дата: 09.10.2021 07:05
Кількість переглядів: 89

Фото без описуНачальник Відділу освіти Височанської селищної ради Анатолій ЧЕРВОНИЙ взяв участь у третьому регіональному форумі: «Реформа системи шкільного харчування», який відбувся 08 жовтня 2021 року, в Дніпрі за участі Першої леді Олени Зеленської та Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля. 

Захід пройшов у межах Національної стратегії розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у Новій українській школі за ініціативи Олени Зеленської та у співпраці Міністерства освіти і науки, Міністерства охорони здоров’я, Міністерства економіки, Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, ГО «Національна асоціація громадського харчування».

«Якщо все починалося з мого простого бажання як мами забезпечити корисне і смачне харчування в школі для дітей, то за ці два роки це перетворилося на важливу місію. І зараз я впевнена, що це – не просто реформа шкільної їдальні. Це – реформа мислення», – зазначила Олена Зеленська.

Виступи спікерів та тематичні дискусії в межах форуму стосувались, зокрема, впровадження та контролю дотримання нових норм харчування, публічних закупівель, проєктного підходу до переобладнання закладів освіти, безпечності та якості як основи реформи системи шкільного харчування.

Учасниками форуму стали представники шести областей – Дніпропетровської, Сумської, Харківської, Запорізької, Луганської, Донецької: голови/заступники ОДА, директори департаментів (управлінь) освіти і науки, директори департаментів економічного розвитку, голови територіальних громад, керівники органів управління освітою територіальних громад, керівники територіальних управлінь Держпродспоживслужби, керівники територіальних управлінь Державної служби якості освіти цих областей тощо.

В межах форуму також відбулась демонстрація можливостей сучасного технологічного процесу від команди ГО «Національна асоціація громадського харчування». За 45 хвилин кухарі приготували обід в асортименті з шести страв для 700 людей – учасників форуму, а голова правління Асоціації Орест Степаняк презентував «дорожню карту» переходу на нові стандарти приготування.

Форум відбувся з дотриманням усіх карантинних норм для «жовтої» зони епідемічної небезпеки відповідно до змін до постанови Кабінету Міністрів №1236, а також рекомендацій Головного санітарного лікаря.

Переглянути запис форуму можна на YouTube-каналі та Facebook-сторінці МОН.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень