A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Височанської селищної ради
Харківського району Харківської області

8 та 9 травня в Україні проходять заходи з нагоди завершення Другої світової війни в Європі та перемоги над нацизмом.

Дата: 08.05.2022 09:01
Кількість переглядів: 41

8 травня наша країна відзначає День пам’яті та примирення і 9 травня -День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Друга світова війна, у якій загинуло від 50 до 85 мільйонів людей, стала найбільш кривавою і жорстокою в історії людства. Україна вшановує пам’ять кожного, хто боровся з нацизмом, а також інших жертв війни.

Українці воювали на боці антигітлерівської коаліції і зробили значний внесок у перемогу над нацизмом та союзниками гітлерівської Німеччини. Ціною стали надзвичайні втрати впродовж 1939-1945 років українців та представників інших національностей, які проживали на нашій землі. Тоді загинули понад вісім мільйонів осіб. Ми добре знаємо ціну війни. Головне для нас – мир. Ми категорично проти намагань РФ привласнити перемогу над нацизмом. Це спільна перемога десятків країн і народів.

Зараз, як і в роки Другої світової війни, українці воюють з жорстоким і цинічним агресором. Те, що творять московські військові на українській землі, є геноцидом Українського народу. Цілеспрямовано вчиняючи воєнні злочини, кремлівський режим намагається вирішити «українське питання». Йому потрібна територія України, а не українці на цій території.

Ми не маємо права програти! І ми не програємо! Ми захищаємо рідну землю, боронимо своє право вільно обирати майбутнє. Міць наших Збройних Сил є запорукою існування держави, вільного життя кожного з нас.

Перемога була і буде за нами!

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень