A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Височанської селищної ради
Харківського району Харківської області

МОН ПРОПОНУЄ ДЛЯ ГРОМАДСЬКОГО ОБГОВОРЕННЯ ПРОЄКТ ПОРЯДКУ ПРОВЕДЕННЯ ІНСТИТУЦІЙНОГО АУДИТУ ЗАКЛАДІВ ПОЗАШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ

Дата: 20.11.2021 10:17
Кількість переглядів: 41

Міністерство освіти і науки пропонує для громадського обговорення проєкт Порядку проведення інституційного аудиту закладів позашкільної освіти.

Передбачається врегулювати механізм проведення позапланового інституційного аудиту закладів позашкільної освіти, структурних підрозділів інших закладів освіти, які забезпечують здобуття позашкільної освіти.

Інституційний аудит проводитиметься з метою оцінювання якості освітньої діяльності закладу освіти і вироблення рекомендацій для закладу освіти та його засновника щодо підвищення якості освітньої діяльності та вдосконалення внутрішньої системи забезпечення якості освіти; а також приведення освітнього та управлінського процесу у відповідність до вимог законодавства у сфері позашкільної освіти.

Інституційний аудит проводитиме Державна служба якості освіти України, її територіальні органи.

Проєктом акта враховані особливості інституційного аудиту під час карантину та інших надзвичайних обставин, які унеможливлюють відвідування закладів освіти.

Дія Порядку поширюватиметься на заклади освіти, які забезпечують здобуття позашкільної освіти, та їх засновників. Оцінюватиметься управлінська та педагогічна діяльність, яку здійснюють відповідно керівники таких закладів освіти та педагогічні працівники, викладачі-тренери.

Очікується вплив від реалізації Порядку на:

- учасників освітнього процесу, які зацікавлені в отриманні якісних освітніх послуг;

- керівників і засновників закладів освіти, для яких заздалегідь буде відома процедура проведення інституційного аудиту у сфері позашкільної освіти та які матимуть можливість удосконалювати діяльність закладів освіти для підвищення якості освіти та освітньої діяльності.

Пропозиції та зауваження до проєкту просимо надсилати до 18 грудня 2021 року на е-пошту sqe.vpo@gmail.com (Румянцева Юлія Аскольдівна, провідний спеціаліст відділу позашкільної освіти управління роботи із закладами професійно-технічної та позашкільної освіти департаменту інституційного аудиту Державної служби якості освіти України) з темою повідомлення «Інституційний аудит. Громадське обговорення».


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень